Geplaatst op 14 Reacties

Fascisme, Mussolini

De uitleg van het Forum voor Democratie op het Veenlanden College in Mijdrecht bij een les levensbeschouwing.

14 gedachten over “Fascisme, Mussolini

 1. Ongelooflijk. Die mensen weten niet wat echt fascisme is! Thierry Baudet vergelijken met Mussolini is zo laag en onvergelijkbaar. Mussolini was een moordenaar. Schandalig deze vergelijking. Hier blijkt wel weer hoe rot het onderwijssysteem is en hoe links tegenstellingen probeert creëren. Zogenaamd is iedereen volgens links gelijk en verdient iedereen gelijke kansen, tenzij je het oneens bent met de ideologieën van links. En voor deze leraren: schaam je!

  1. De kern is dat Thierry Baudet onderscheid maakt op basis van etniciteit (Boreaal, oikofilie). Hiermee creëert hij een tegenstelling die er voor zorgt dat niet iedereen gelijke kansen heeft.

  2. Mussolini was in zijn jonge jaren zelf marxist/socialist. Mussolini was niet eens zelf een moordenaar, een handige bespeler van mensen zoals jij, eerder.
   Precies dat zegt waar die hele opgehitste samenleving zo’n bord voor de kop heeft: die hele hetze tussen links en rechts… Wat hier gebeurt, net zoals bij Mussolini destijds is puur een vorm van opportuniteit pur sang op zijn slechtst, en daarin is Baudet wel degelijk gelijk te trekken, met name omdat zijn ideologen en zijn bronnen van en voor onderzoek (o.a. voor zijn thesis over Oikofobie) gestoeld, gebaseerd en gefundeerd zijn op literatuur en personen die weer hun gedachtegoed baseren op Fasci di Combattimento, Il Duce en autoritair conservatisme/ corporatisme.
   beste ‘Anoniem’, je hebt geen weet van wat je zegt. Je legt een drogreden neer, die je vervolgens als schandalig wegstreept om vervolgens de conclusie te trekken dat ‘het onderwijssysteem’ rot is en dat ‘links’ tegenstellingen creëert.
   Wat leer ik hieruit over jou:
   1) schrijven en rhetorica gaat je niet af. (creëeren is inderdaad een moeilijk woord)
   2) je kan geeneens verbanden leggen.
   3) je weet niet eens wat ‘links’ is.
   4) onderwijs heb je ‘links’ laten liggen, want je koos voor wat er zich aan je rechterkant begaf, oproerfora zoals DDS, TPO, GS en ga zo maar door. Of je hebt geen eigen mening praat met je witte soortgenoten mee, want dat is zo cool. Übercool in jouw geval.
   Ach er komt een tijd dat jij/jullie terugkijkt op deze tijden en zegt: Ach,ik heb het ook allemaal niet geweten.

 2. Lijd de aandacht maar af door labels te plakken op de liberalen partijen , terwijl Nederland steeds meer in de ban raakt van de communisten als dit al niet zo was. Hopen maar dat het kritische gedachtegoed en denkvermogen onder de populatie zal blijven bestaan maar ik vrees het ergste….

  1. Het lijkt er op dat je de VVD ook al als links en communistisch ziet?! Die is namelijk al sinds enkele decennia aan de macht. Kritisch zijn is heel goed. Betrek daar niet alleen informatie uit de eigen kring bij. Lees ook niet-populistische artikelen van andersdenkenden. Want, helaas, populisme bevindt zich bij alle partijen.

 3. Ik ben t zeer met je eens dat je de “linkse indoctrinatie in het onderwijs” onder de aandacht brengt. Ik heb er zelf ook volop ervaringen mee.

  Maar wees ook kritisch… wat is de achtergrond van deze aantekeningen op het schoolbord?

  Misschien is het wel een bulletlijst van wat leerlingen uit de klas hebben geroepen toen de docent hen vroeg waarmee ze Forum voor Democratie associëren. Als dat zo zou zijn, dan is dit dus niet een visie van de docent voor deze klas…

  Dus… misschien werd er best wel een discussie gestimuleerd.

  Voordat je gaat roepen dat dit onverbloemde linkse indoctrinatie is, is het wel goed om proberen er achter te komen wat de context is.

  Door die context niet te schetsen, doe je eigenlijk hetzelfde als wat je het onderwijs verwijt; indoctrineren

  Wees kritisch. Hoor en wederhoor zijn ook belangrijk.

  Wellicht ten overvloede; ik sluit niet uit dat dit gewoon door een docent wordt gedoceerd, maar alleen deze foto kan niet als bewijs worden geleverd voor jouw gelijk…

  Met groet, Jerry Helmers

  1. Hoi jerry ik heb deze foto ingestuurd en alleen MINI PVV kwam uit de klas. De rest heeft hij zelf opgeschreven. Hij zei daarbij niet dat hij dit perse zelf zo vond maar in alles schemert zijn eigen mening door. Het gaat ook om het principe dat een rechtse partij zo slecht word neer gezet. Als jij alle partijen kritisch zo behandelen is het natuurlijk prima maar het gaat erom dat dit alleen gebeurd bij het fvd of de PVV.
   Gr

   1. Je vraagt je hierbij af wat er op het midden- en linkerbord stond, en nog meer, hoe er door de leerlingen werd gereageerd op deze opsomming ten aanzien van FvD. Slikten ze het als zoete koek, gingen ze erover in discussie, vielen ze de docent bij of af, hoe werd dat “doorschemeren” door de andere leerlingen. Persoonlijk vind ik het te kijk zetten van deze docent via zo’n foto zonder enige verdere context of uitleg al net zo erg als het verwijt van “linkse indoctrinatie” wat je hem dan zou maken.

 4. Je vraagt je hierbij af wat er op het midden- en linkerbord stond, en nog meer, hoe er door de leerlingen werd gereageerd op deze opsomming ten aanzien van FvD. Slikten ze het als zoete koek, gingen ze erover in discussie, vielen ze de docent bij of af, hoe werd dat “doorschemeren” door de andere leerlingen. Persoonlijk vind ik het te kijk zetten van deze docent via zo’n foto zonder enige verdere context of uitleg al net zo erg als het verwijt van “linkse indoctrinatie” wat je hem dan zou maken.

 5. Lees dit ook even om het verhaal van alle kanten te kunnen bekijken en niet alleen door een mogelijk rechtse bril: https://witteweekbladderondevenen.nl/lokaal/veenlanden-college-de-maag-met-teksten-over-forum-voor-democratie-569768

 6. Met grote ontzetting en afschuw neem ik kennis van wat er op deze website wordt gemeld. In mijn jeugd heb ik dit op de scholen en zelfs Universiteiten die ik bezocht nog nooit meegemaakt. En ik kan het weten. Nergens heb ik zoiets meegemaakt. Men kan mij niet in een bepaalde politieke hoek plaatsen, niet links, niet midden, niet rechts (Ja, dit soort mensen bestaan ook!), dit wil niet zeggen dat ik geen politieke meningen heb. Nu ik met pensioen ben dacht ik er serieus over na om les te gaan geven… door mijn buitengewoon brede opleiding zou ik zeer veel kennis kunnen overdragen, echter ik zie daar van af want dit is (op mijn gevorderde leeftijd) niet goed voor mijn gezondheid, ik zou mij doodergeren aan al die fanatici en brainwashers onder de docenten, want naar mijn mening is het indoctrineren van kinderen en jongvolwassenen misdadig en een fatsoenlijke samenleving onwaardig… het is zelfs gevaarlijk want leerlingen die een andere mening hebben kunnen in gewetensnood komen en zich onveilig voelen in de klas met zo’n fanatieke docent. Het opdringen van politieke meningen aan kinderen door een docent komt/kwam voor in landen als China, Noord Korea, voormalige Soviet Unie, DDR, Derde Rijk van Adolf Hitler, Cambodja van Pol Pot, Dictatuur van Franco in Spanje, enz. Deze indoctrinatie is ook historisch gezien volkomen on-Nederlands, wij zijn een tolerant land en elke politieke partij mag binnen de grenzen van de wet haar ideeen en ideologie verkondigen, maar aanhangers van politieke partijen moeten als docent hun politieke overtuiging niet opdringen aan leerlingen en studenten, bovendien is er geen gelijke machtsverhouding tussen een docent en een leerling/student.
  Ik ben er van overtuigd dat meer mensen (gepensioneerden, herintreders en jongeren enz) hierdoor afzien van een baan in het onderwijs.

  1. Geweldig! Ik wil leraar worden nu ik met pensioen ben (dat je daar ook een bevoegdheid voor nodig hebt laten we even voor wat het is). Maar zonder enige ervaring weet ik nu al dat scholen vergeven zijn van fanatici….

   Dat wij een tolerant land zouden zijn, is een fabeltje dat we onszelf maar al te graag vertellen. Zo tolerant zijn we helemaal niet. Je hoeft alleen maar de sociale media te volgen om te zien hoeveel mensen een wel heel erg enge denkwereld hebben. We hebben gelukkig een seculiere wetgeving die eenieder wettelijk veel ruimte biedt, maar kijk a.u.b. niet naar de persoonlijke opvattingen van velen, want er zijn me toch een hoop bekrompen geesten!

   Ik denk dat we blij mogen zijn dat onze kinderen een dergelijke docent bespaard is gebleven.

 7. Tjip,
  Vanzelfsprekend wil jij het linker scherm zien! Dan is het rechter bord niet leesbaar.
  Praktisch hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.