Het probleem

Wat is nou het probleem van ‘linkse’ indoctrinatie?

Er zijn een paar hele grote problemen met de ‘linkse’ indoctrinatie in het Nederlandse onderwijs.

  • Één daarvan is de beperkte vrijheid van meningsuiting, en het onveilige klimaat voor andersdenkenden in de klas. Politici die als ‘rechts’ worden beschouwd worden continu verketterd en gedemoniseerd, en hun kiezers ook. Voorbeeld: een docent die in haar gymnasiumklas vertelt dat mensen die op Baudet stemmen dom zijn. Leerlingen met een afwijkende mening worden in sommige gevallen zelfs voor de klas weggezet als zakkenvuller, narcist, klimaatontkenner, extreemrechts, racist, homofoob, xenofoob, etc. Docenten die anders dan links stemmen moeten dat voor zich houden.
  • Ook worden leerlingen in Nederland vaak vanuit één (politiek correcte) kant of overtuiging onderwezen. Het gevaar is dat leerlingen hierdoor niet wordt aangeleerd om kritisch te denken. Bovendien ontstaan er door het onveilige klimaat voor andersdenkenden in de klas en het constant eenzijdige onderwijs taboes rondom bepaalde onderwerpen. Om een weloverwogen en genuanceerde mening op te bouwen is het belangrijk dat alle onderwerpen besproken kunnen worden in de klas, en daar is nu geen sprake van.
  • Door leerlingen continu vanuit één bepaalde overtuiging te onderwijzen kan het zo zijn dat intelligente en hoogbegaafde leerlingen steeds minder geïnteresseerd raken in de lesstof, en uiteindelijk afhaken. Hoogbegaafde leerlingen zijn vaak op zoek naar tegengas en tegengeluid, en als ze dat niet kunnen vinden in de klas gaan ze dat waarschijnlijk ergens anders zoeken, of helemaal niet. Intelligente, weloverwogen en goedgebekte burgers die op de hoogte zijn van de feiten zijn cruciaal voor een ‘kenniseconomie’ als Nederland.
  • Bovendien worden leerlingen te vaak onderwezen op basis van meningen van docenten, die hun persoonlijke meningen presenteren als feiten. Hierdoor kunnen leerlingen een totaal verkeerd mens- en wereldbeeld worden opgelegd, zonder dat ze het überhaupt doorhebben.

Links of rechts?

Veel mensen vragen zich af waarom bijvoorbeeld milieubewustzijn en massa-immigratie ‘links’ is. Ik ben daar een van. Ik weet ook niet waarom, maar de ‘linkse’ partijen hebben ooit besloten zich hard te maken voor open grenzen. Waarom dat links is weet niemand, en voor milieubewustzijn geldt precies hetzelfde. De meeste ‘rechtse’ mensen zullen net zo goed een schone en leefbare wereld willen als ‘linkse’ mensen, maar verschillen alleen in mening over hoe dat het beste bereikt kan worden. Toch heb ik deze pagina Linkse Indoctrinatie genoemd, omdat ik in de titel wel móést verwerken waar deze eenzijdigheid in het onderwijs vandaan komt, en docenten in Nederland aantoonbaar massaal op de ‘linkse’ partijen stemmen. Hoewel ik me ervan bewust ben dat ik zelf deze pagina Linkse Indoctrinatie heb genoemd, ben ik wel van mening dat ‘links’ en ‘rechts’ niet echt meer bestaan. Extra belangrijk is dat deze pagina niet als ‘rechts’ (of ‘links’) in een hoekje wordt gezet, omdat dat de discussie sluit en absoluut niet van belang is. Elke leerling en elke docent hoort tegen eenzijdig en vooringenomen onderwijs te zijn, al ben je links of rechts, conservatief of progressief, autochtoon of allochtoon, atheïst of strenggelovig. Vanuit de politiek correcte hoek wordt vaak gepleit voor diversiteit van mensen en culturen, maar dat stopt zodra deze mensen een andere mening hebben. Laten we diversiteit van gedachten ook steunen!